Turgay KARAKURT
0 537 880 95 57
E-Mail:
sakaryadalgicpompa@gmail.com

Hidrofor Tamir - Bakım - Montaj

Hidrofor Tamir - Bakım - Montaj

Hidrofor bakımı mutlaka hidrofor eğitimi almış hidrofor konusunda uzman ve hidroforların çalışma prensiplerini bilen teknik personel tarafından yapılmalıdır.

 

- Hidrofor bünyesinde aşırı basınç ve yüksek elektrik voltajı barındıran bir cihazdır.
- Lütfen hidroforlarınıza kendiniz müdahale etmeyin.
- Tesisatçı-Elektrikçi-Tamirci gibi hidrofor konusunda deneyimi ve teknik bilgisi olmayan şahısların hidroforlarınıza müdahale etmesine izin vermeyin.
- Bu tür şahıslar hidroforlara ve kendilerine zarar verebilir. Ayrıca hidrofor tamiri içi gerekli yedek parça sadece servislerde bulunmaktadır.
- Tüketici tercihi ve talebi doğrultusunda firmamıza hidrofor arızası için müracatta bulunan bütün hidrofor markalarına teknik destek sağlamaktayız.

 

Hidrofor Bakımı Nedir?

 

Bünyesinde yüksek basınç ve sanayi elektriği (Trifaze) bulunduran bu cihazlar yıllık periyodik bakımları yapılmadığında ya devre dışı kalır yada istenmeyen üzücü olaylara neden olabilirler.

 

Hidrofor bakımı her 6 ayda bir mutlaka yapılması gereken bir uygulamadır. Hidroforunuzun sağlıklı çalışması ve uzun ömürlü olması için mutlaka 6 ayda bir bakım yaptırılmalıdır.

 

Kompresör tipi piston pompalı hidroforlar çok dayanıklı ve uzun ömürlü hidrofor tipleridir. Bu hidroforlar mekanik malzemelerden oluştuğundan biyel kolları, kranklar, rulmanlar 6 ayda bir yağlanmalı pis yanmış yağ boşaltılmalı yeni yağ konulmalı kol ve pik ayarları yapılmalı, salmastra yuvasından su akıtıyorsa salmastra ayarı yapılmalı yada salmastra yatağı komple değiştirilmelidir. Denge tankında bulunan hava su ayarı yeniden ayarlanmalı depodan su emişi ve gövde kapağından hava emişi dengelenmelidir. Basınç şartel  ayarları da özelliğini ve hassas ayar niteliğini kaybetmiş olabilir bu yüzden basınç şartel kontrolü de yapılmalıdır.

 

Kademeli pompalar y ada santrfüj tip pompalarda farklı bakımlar yapılmaktadır. Kademeler arasına dolan kum ve çamurlar temizlenmeli, sarnıç klepeleri kontrol edilmeli, denge tankları ( Genleşme Tankı) içerisindeki hava oranı kontrol edilmelidir.

 

Bir hidrofor bakımsız kalmışsa birde bulunduğu alan rutubetli ya da su içerisindeyse o hidrofor çok tehlikeli bir cihaz durumundadır. Kesinlikle hidrofor deyip geçmeyin ve bu cihazları gözardı etmeyin. 6 ayda ya da yılda bir 50-100 tl paradan kaçıp bakımını ihmal ettiginiz bu cihazlar istenmeyen çok üzücü olaylara neden olabilir.!